Over Ons! - Theatergroep Cameleon

Ga naar de inhoud
OVER ONS
Op deze pagina vind u alle informatie over Cameleon.

Voorstellen!

Theatergroep Cameleon is een begrip in Steenbergen en omstreken, een echte Brabantse wal-vereniging. De spelende leden zijn afkomstig uit Steenbergen, De Heen, Halsteren, Bergen op Zoom, Roosendaal en Nieuw-Vossemeer. Cameleon brengt een diner theater met sketches, liedjes en dans, die zelf zijn bedacht en geschreven door de leden van Cameleon.Cameleon

De naam ‘Cameleon' geeft het al aan: wie naar een optreden van de groep gaat kijken krijgt een programma met verschillende facetten van het theater voorgeschoteld. We noemen onszelf dan ook totaaltheatergroep, waarbij zang, dans en toneel elkaar afwisselen. Variatie en uitgaan van ieders talenten zijn de sleutelwoorden bij ‘Cameleon'. ‘Cameleon' is een gezelschap dat zoals een kameleon van kleur verandert, de "C" is een verwijzing naar Cabaret. Op deze wijze varieert de groep op haar eigen manier de verschillende facetten van het theater. Totaaltheater zou ook eenvoudig op de volgende manier omschreven kunnen worden: het is van alles voor iedereen, voor heel de familie, jong en oud kan er van genieten en meestal genieten ze net zoveel als de spelers van ‘Cameleon' zelf. Wie echter naar een uitvoering van ‘Cameleon' gaat, weet vooraf niet wat hem of haar deze keer te wachten staat. Humoristische scènes, waar hard om gelachen kan worden, worden afgewisseld door serieuze liedjes, terwijl even later een plaatselijk of landelijk probleem op de hak genomen wordt.
Backstage

Ook achter de schermen worden we bijgestaan door een geweldige ploeg. Zij zijn degene die alles verzorgen op het podium, geluid, licht en aankleding. Daarbij werken wij met regisseur Erol Struijk. Voor de muziek worden wij bijgestaan door Kees Thijssen die de zangrepetities onder zijn hoede neemt en voor de dans is de choreografie in handen van Lieke Gladdines.

Stage

De spelende leden van Cameleon komen uit Steenbergen en omstreken, Ad vermeulen, Esther de Ron, Jolanda Bierkens(Steenbergen), Ans Dirven (Halsteren), Conny van Straaten, Diny Gladdines (Bergen op Zoom), Giscard van Tilburg, Peter Plasmans (Nieuw-Vossemeer), Anjella Neelen (de Heen) en Frans van der Heijden (Roosendaal). Cameleon hecht veel waarde aan de kwaliteit van de stukken en ons spel. Leren en ontwikkelen is voor ons belangrijk, maar voorop staat dat iedereen plezier heeft in het samen creëren, repeteren en spelen. Onze vaste repetitie avond is op woensdag in de "Vaert" op de Welberg.
Terug naar de inhoud